Begagnade Barnkläder

Här hittar du dem

Ekologiska Barnklader

I längtan efter att göra så få ekologiska fotspår som möjligt så har en marknad för så kallade ekologiska barnkläder uppstått. Tanken med detta är förstås mycket god men frågan är vad ekologiska barnkläder egentligen innebär. Här går vi igenom några av aspekterna kring detta.

Definition ekologiska kläder

Det är förstås i grunden ganska svårt att definiera vad det ekologiska klädesplagget egentligen är för något. Det man då gör är att skapa olika typer av märkningar för att göra det lättare att förstå vad man får om man köper ett klädesplagg med en viss märkning. Några av de vanligaste märkningarn är följande:

  • Svanen: Välkänd märkning som avser att se till att påverkningen på människors, växter och djurs liv är så liten som möjlig.
  • Bra miljöval: Detta är naturskyddsföreningens miljömärkning.
  • GOTS (Global Organic Textile Standard): En av alla ekologiska märkningar.

Det är viktigt att veta att det finns massor av mer märkningar för ekologiska kläder. Ett sätt att filtrera och organisera denna information är förstås att först leta upp de kläder man gillar för att sedan undersöka hur kontrollen ser ut för just det klädesplaggets ekologiska märkning.

Hitta butiker med ekologiska barnkläder

Det finns både mängder av butiker som har ekologiska kläder såväl som barnkläder. Här väljer vi att hänvisa till klimatsmart.se som har en rejäl lista på butiker som erbjuder detta. Gå hit för att läsa mer

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.